FINISH ON TIME: new release NOV 08

•November 20, 2008 • 1 Komen
”]finish on time dvd cover

muat turun cover DVD ini.

Finish On Time bermaksud tamat pada masa dalam bahasa melayunya. Cerita ini mengisahkan bagaimanakah situasi mahasiswa yang sepatutnya apabila menerima sesuatu tugasan daripada pensyarah, terutamanya mahasiswa yang mengambil kursus multimedia. Mahasiswa perlu menggunakan apa jua jalan, agar sesuatu tugasan itu dapat diselesaikan dengan cara yang baik iaitu tanpa meniru kawan. Selain itu, kisah ini ingin menyatakan bahawa perisian komunikasi Yahoo Messenger sangat membantu mahasiwa dalam pembelajaran. Perisian itu memudahkan perkongsian dan perbincangan selain daripada keburukannya. Akhir cerita ini adalah…

PERKAKASAN:
1. kamera video 3 CCD panasonic
2. komputer
3. laptop

TENAGA KERJA:
director: Muhammad Nur’Ihsan Berahim
camera man: Muhammad Nur’Ihsan Berahim

KARAKTER:utama

Muaz: Muaz Ali: sebagai budak malas gie kelas tapi laju buat kerja
Lean: Lean Tich Vun: sebagai budak rajin pergi kelas
Taqi:Ahmad Taqqiyuddin Harun: sebagai pensyarah

tambahan: Fazli: sebagai kawan sekelas Lean & Muaz

Video Effect:

1. Muaz Ali: title intro, character introduction & credit
2. Muhammad Nur’Ihsan Berahim: over all video text & effect


Sound Editor:

Muhammad Nur’Ihsan Berahim

DVD cover:
Muhammad Nur’Ihsan Berahim & Lean

—————————————————————————————————————————————————————————

DOWNLOAD:


HIGH QUALITY VIDEO

——————————————————————————————————————————————————————————-

Mari beri komen atau pendapat anda tentang produk ana yang tidak seberapa ini agar dapat dipertingkatkan lagi. Terima kasih

Hari ini pelik

•Disember 5, 2008 • 1 Komen

Semoga ALLah ampunkan dosa ana dan tidak menarik segala ibadah ana. Astagfirullah.

Semalam ana kongsi streamyx yang ana kongsi bersama kawan-kawan dengan duit ana sendiri. Setelah bayar, ana ingin guna. Sayang sekali perlbagai masalah dihadapi. Oleh itu, masih tidak dapat guna internet.

Keesokan harinya, ana cuba hubungi 100 untuk bantu menyelesaikan masalah. SAyang sekali mereka tidak dapat menyelesaikan masalah. Pelbagai teknik yang mereka ajar, tetapi semuanya tidak berkesan dan menyusahkan. Hampir RM20 ringgit ana habis untuk menghubungi 100. Ana sendiri tahu apa yang kurang atau silap yang menyebabkan ana tak leh guna internet. Sebenarnya ana tersilap password. Jadi buat apa cara pon memang tak leh laa. Allah izin ana dapat membuat permintaan untuk “reset password”. Pihak steramyx minta ana log in selepas 15 minit.

Ana berusaha duit dan masa untuk urus dunia. Ana sedar. Sementara menunggu 15 minit itu, ana membaca Kitab Mulia Allah, Al-Quran. Masya-Allah. Best nyerrrr. Selepas itu, baru boleh guna internet.Masya Allah!!!

Itu guna direct connection, pasal nak guna router plak. Lepas direct connection ok, ana try connect guna router plak. Huh..tak boleh plak!. aduhhhh. Lepas tuh, try2 tak boleh gak. Lepas pergi surau, Allah izin boleh plak.

Dilindungi: Jemaah kita dan TABLIGH

•Disember 4, 2008 • Masukkan kata laluan anda untuk melihat komen.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Hiding Hand

•November 16, 2008 • Tinggalkan Komen

haahaha..maaf laaa…jangan marah yee..saya nih tak reti sangat..baru je semester nih belajar..harapp sape ada jumpa web untuk belajar dengan lebih mudah…erm..bagi tau yee..nih saya tak de masa sangat nak edit..erm..

sebab semesternih kene buat 2 projek…flash dengan audio video..erm…agak sibuk gak…

Cursor Info

•November 16, 2008 • Tinggalkan Komen

hari ini hari Isnin, huh mays Allah..tension datang lagi..macam mana nih..ana perasan DIA datang waktu azan. Ana dah makin malas nak pergi surau. Bukan tak pie laa, pergi tapi lambat. Pastuh malam tuh memang tension betul. Sebab biasanya..duk buat projek jee…kali nih malas plak..tapi malas2 pon..duk explore benda baru..huh..mana boleh bazir masa…erm blog nih kira macam nota ana laaa hahaha..ok.ok.ok..jom tengok

<html>
<head>
<script type=”text/javascript”>

function cursor(event){
document.getElementById(‘your_element_id’).style.visibility=”visible”;
document.getElementById(‘your_element_id’).style.position=”absolute”;
document.getElementById(‘your_element_id’).style.left=event.clientX+10;
document.getElementById(‘your_element_id’).style.top=event.clientY;
}
</script>
</head>
<body onmousemove=”cursor(event)”>
<span style=”visibility:hidden;”>my own cursor</span>
</body>
</html>

every thing ADOBE

•November 15, 2008 • 2 Komen
LAYERS site

the web logo

Alhamdulillah. Ana jumpa lagi satu web yang memebekalkan video tutorial yang hebat. Web tersebt berhasrat untuk menyelongkar segala tentang teknik menggunakan perisian keluaran ADOBE. Ana jumpa tutorial nih sewaktu mencari tutorial untuk membuat ENERGY BALL STYLE..erm…dah jumpa.
Marilah rakan-rakan sekalian.

Windows 7

•November 12, 2008 • 2 Komen

kali ini ana nak kumpul segala maklumat tentang windows 7 terutamanya sekali tentang nak hack genuine.

DOWNLOAD WINDOWS 7:
Link 1: WINDWOS 7 M3 6801
Link 2: WINDOWS 7 M3 6801

EXPAND the period:

1. install the windows 7 tanpa memasukkan apa2 serial
2. bukak common promt. Tekan butang [“Windows”+R]
3. Anda guna dahulu sehingga nak expired, pastuh guna langkah ke-4 dibawah untuk tambah hari tamatnya(expired period)
4. tulis seperti kod dibawah dan tekan “Enter”

sysprep /generalize

slmgr.vbs –rearm

rundll32 slc.dll,SLReArmWindows

slmgr /rearm

4. REARM nih boleh digunakan sebanyak 3 kali sahaja.

crack win 7

download windows 7 2008 6801 activation

 
Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.