Stop Anything


Hari ini 3 Rejab, Rejab telah menarik ana kembali ke dunia yang asal. Apakah erti dunia dan kehidupan ini? Setiap hari cuba meningkatkan hubungan dengan dunia, manakala hubungan dengan Allah semakin diabaikan!!!!

Kehidupan yang tidak stabil. Bagaimanakah ingin menjaga masyarakat atau anak orang lain (kes selepas berkahwin)?

Semesta 2 di Kolej Teknologi Darulnaim, hampir setiap minggu ana mengalami tekanan. Ana fikir bahawa ana tidak mahu rehat. Ketika di kolej ana belajar. Cuba belajar sungguh. Pada masa yang sama, ana cuba explorer perisian2 yang berkenaa dengan kerjaya ana. Ana tido lewat, 1/2/3/4/5 pagi. Hanya beberapa hari sahaja ana tido awal.

Ana kurang meluangkan masa untuk bergaul dengan rakan2, abang2 dan sesapa. Ana memilih untuk bersama dengan komputer sahaja. Di kolej ana tidak bersama komputer, tetapi ana ada laptop. Bila ada masa kosong ana akan bersama laptop. Waktu menunggu bas. Waktu menunggu pensyarah masuk kelas. Hatta dalam kelas ana tidak berbuku. Hanya dengan sebuag laptop.

Apa bila cuti semesta. Ana berniat untuk membantu kakak di kedainya untuk rekabentuk iklan, pemplate dan lain2. Bagi ana, segala komennya adalah bagus supaya ana bertambah pengalaman dan semakin memahami keperluan & kekangan pelanggan.

Ana tidak suka orang menyebut kelemahan orang lain dihadapan ana. Ana berasa dengki dengan orang dikatakan hebat dihadapan ana. Dengan itu, ana akan meneliti orang yang dikatakan hebat itu, dan cuba tiru sedikit sifat nyer yang menyebabkan dia hebat.

Pada 5 julai 2008, ana cuba memutuskan hubungan ana dengan dunia kerjaya ana. Ana berancang untuk melupakan segala kebolehan ana sehingga kembali ke kolej untuk sambung belajar bagi sesi Julai 2008 (semesta 3).

Hati kecil ana bimbang keatas perangai ana yang semakin teruk kerana fokus kepada dunia dan mengabaikan akhirat.

anda boleh hantar artikel anda ke email ini: [ ihsanberahim1.esanstudio.blogspot.com ] artikel anda akan secara otomatik terpapar di sini

Advertisements

~ oleh sanzzanki di Julai 6, 2008.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: