Release tension

Cuti semesta 2, ana bekerja di syarikat SHERB (SigNature HerbaScience). Ana bekerja sebagai pereka bentuk grafik. Ana dah lama kene marah, jadi ana tak kesah sape2 nak marah komen reka bentuk ana. Masalahnya di sini, kerja tuh perlu siap banyak dan cepat. Ana pula tak kreatif.

Ana bekerja selama 1 bulan. Ana buat keputusan untuk lari ke kolej untuk menolong sahabat2 bekerja. Iaitu kerja kondak program MASIR (Majlis Sillaturrahim). MASIR adalah program untuk pelajar baru yang masuk KTD.

Kami fasilitator dibawa ke Hutan Lipur Bukit Bakar untuk warming up dan belajar serta mengeratkan hubungan sillaturrahim antara satu sama lain. Ana lalui proram itu dengan keadaan gagal. Ini kerana ketika acara mengembara sambil menutup mata dengan kain hitam, ana tidak jujur. Ana memandang ke bawah untuk melihat klu jalan.

Kami fasilitator memulakan kerja pada 13 hingga 15 Julai. Pelbagai jawatan yang diberi kepada ana. Kem Komanden. Biro Disiplin. Akhirnya semuanya ana lakukan dengan tidak sempurna langsung. Hanya nilai, ana hanya melakukan sebanyak 1-5% sahaja. Ana lebih banyak melakukan tugas-tugas kecil (Bahagaia Tugas-tugas khas). Dalam hati ana banyak memarahi orang . Hati ana kata, “depa nih nak buat kerja atau tak nak!?”. Tapi hakikat nya..ana sendiri yang tidka melakukan tugas yang sepatutnya.

Wahai Sahabat-sahabat, maafkan ana. Ana nih memang teruk.

“Kali ini ana seronok kerana ana sangat sayang pelajar2 baru”

Advertisements

~ oleh sanzzanki di Julai 15, 2008.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: