network kecil

my streamyx package

my streamyx test

sekarang ana dah guna streamyx 512kbps. Insya Allah. ana akan upgrade pada masa akan datang bila perlu. Sebab sebelum nih guna 384kbps je. Sebab tak ramai yang nak share. Nih dah ramai yang nak share..kene up lagi lah. Ada pada suatu amalam tuh, ada orang datang tanya, “Esan Studio kat rumah nih ke? Saya nak bincang..saya nak guna wireless dia.”. Ana pon terkejut sebab waktu tuh ana ada kat dalam bilik. Ingat ada orang cari sebab ana ada buat salah apa2..rupanya ada abang yang rumah dia dapat wireless ana..nak share. Alhamdulillah. Jimat duit ana lagi.

dd-wr firmware snapshot


Abg tuh pernah guna..Rupanya dia yang device bernama “xda_exec”…ana block MAC Address dia kat dd-wrt BUffalo ana. Pastuh ana nak unblock laa dia nyer MAC address. Sekali router ana buat macam rosa pulak, sebab kalo ana save setting yang untuk unblock MAC Address abg tuh…dia keluar error.

Ana punya kalut pie tukar/renew firmware dia. sekali tak boleh gak. huh….huh kalut…kalut dibuat nyer…pelanggan dah datang nih.

pastuh ana try kat komputer setting guna komputer kawan kat sebalah ana….boleh pulak!! hei…hahahha sebab dia guna windows XP…ok

Advertisements

~ oleh sanzzanki di Oktober 19, 2008.

Satu Respons to “network kecil”

  1. alhamdyulillah…syukur la klo ade ramai yg nk share.. hihihi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: